preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Vijesti iz njemačkog kutka

Njemačka međunarodna olimpijada

Njemačka međunarodna olimpijada održava se svake dvije godine, a prethode joj preliminarna natjecanja u svakoj od zemalja sudionica. Ponosni smo što se u ovogodišnjm nacionalnom finalu Republike Hrvatske među petneastero finalista našlo čak petero naših učenika: Laura Nilić, Doris Petric, Karlo Crvtak, Lana Car i Ivana Peh. Podsjećamo da je prije dvije godine na olimpijadi u Hamburgu Hrvatsku predstavljao upravo učenik Gimnazije Sesvete - Jakov Šitum.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 8. 3. 2024. 16:10

Novo ruho naše učionice

Nakon višemjesečnog rada i truda učionica njemačkoga jezika napokon je dobila novo ruho. Od srca hvala našim kreativkama - Luciji Čavar, Mariji Čavar i Nikol Bračić (1a) te Anamari Švelić i Dori Soklić (2c). U nastavku donosimo još nekoliko fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 21. 2. 2024. 20:35

Projekt Nachhaltig aktiv!Gestalte deine Umwelt!

U organizaciji Goethe-Instituta te u suradnji s izvrsnom dr. Katom-Szilviom Bartalis čija je uža specijalnost dramska i umjetnička padagogija proveden je projekt Nachhaltig aktiv!Gestalte deine Umwelt! u koji su se uključili naši učenici i nastavnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 3. 1. 2024. 20:26

Adventski izlet u Austriju Vijest ima dokument u privitku

Naš adventski izlet u Klagenfurt i Velden postao je prava tradicija koju su ove godine dodatno obogatile i pahulje prvog snijega. Umjesto puno riječi donosimo fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 4. 12. 2023. 16:56

Jubilarna učenička razmjena Vijest ima dokument u privitku

I ove, jubilarne 20. godine, naši su učenici sudjelovali u učeničkoj razmjeni i radu na projektu s našom partnerskom školom, gimnazijom Otto-Hahn iz njemačkoga grada Landau. Radi se o dugogodišnjoj suradnji triju škola - već spomenute Gimnazije Otto-Hahn, 18. gimnazije te Gimnazije Sesvete.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 6. 11. 2023. 14:42

Sjajni rezultati ispita DSD-I

Ponosni smo na naše kandidate koji su lani pristupili ispitu DSD-I te tako stekli Njemačku jezičnu diplomu kao dokaz poznavanja njemačkoga jezika na razini B1 u sve četiri vještine: čitanje, slušanje, pisanje i govorenje. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 19. 9. 2023. 19:51

Projekt "Brieffreundschaften"

Tijekom drugog polugodišta proveden je projekt "Brieffreundschaften" koji je u sklopu DSD nastave provela volonterka Lena Frank. Lena je, podsjećamo, boravila u našoj školi u sklopu UNESCO projekta "Kulturweit", a u projekt "Brieffreundschaften" su se uključili učenici prvih razreda koji su razmjenjivali pisma s bjelovarskim gimnazijalcima s kojima dijele puno zajedničkih tema i s kojima je planiran i susret "uživo".

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 24. 6. 2023. 10:21

Projekt BayBIDS

Lucija Jolić i prof. Marianna Brekalo, koordinatorica projekta BayBIDS su se pune dojmova vratile iz Bavarske gdje su u sklopu ovog izvrsno osmišljenog projekta zajedno s još dvadesetak učenika iz cijele Hrvatske imale priliku posjetiti brojna bavarska sveučilišta. Luciji će ovo putovanje zasigurno biti nezaboravno iskustvo, a prof. Brekalo poticaj za nastavak provedbe projekta s generacijama koje dolaze.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 1. 6. 2023. 08:16

Međunarodni projekt studenstske razmjene

Čast nam je što smo imali prilku sudjelovati na međunarodnom projektu za izobrazbu nastavnika njemačkoga jezika. Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju Filozofskom fakultetu Zagreb, Sveučilištu Karlsruhe, službi DAAD, Goethe-Institutu, našoj profesorici Andreji Korčanin koja je u projektu predstavljala Gimnaziju Sesvete te svim studentima. Posebna zahvala učenicima naše škole za trud i zalaganje na nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 28. 5. 2023. 13:00

Prvo mjesto na natjecanju u kreativnom pisanju

Učenice 1c - Ella Medić, Paola Radovac, Lorena Lokmić i Korina Zrinski osvojile su prvo mjesto na natjecanju u kreativnom pisanju na njemačkom jeziku "Wir schreiben einen Bestseller" koje je u organizaciji Goethe-Instituta održano i na međunarodnoj razini. Cure su dobile priznanja, osvojile nagrade te sudjelovale na radionici kreativnog pisanja s piscem Ivicom Prtenjačom. Ponosni!

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 25. 5. 2023. 17:57

Projektni dan, radionica "Ljubav je u zraku" Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projektnog dana Gimnazije Sesvete profesorice Marianna Brekalo i Andreja Korčanin pripremile su zanimljivu interaktivnu radionicu "Ljubav je u zraku - jučer,danas,sutra". Dio ozračja pogledajte na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 6. 5. 2023. 16:57

Učenička razmjena i međunarodni projekt "Helden, damals und heute" Vijest ima dokument u privitku

Ovogodišnja učenička razmjena s našom partnerskom školom, gimnazijom Otto-Hahn, Landau in der Pfalz te 18. gimnazijom Zagreb završila je prezentacijom projekta 'Helden, damals und heute', a naši Laura Petric, Matej Martić i Marijano Radić te voditeljica projekta, prof. Andreja Korčanin su se puni pozitivnih dojmova vratili u Zagreb. Više o ovom jednogodišnjem projektu možete pročitati u projektnim novinama koje su u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Korčanin  datum: 6. 5. 2023. 16:43
» Arhiva naših vijesti    
  


BIOSIGURNOST


 


 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Tražilica 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju