preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
DSD i Jezični kamp u Zadru

        Početkom listopada ove školske godine, u sklopu priprema za ispit iz DSD-a, organizirana je razmjena učenika između naše DSD-grupe (koja uključuje učenike 4.OG3 i 4.OG 4) i učenika gimnazije „Otto Hahn“ iz Landaua u Njemačkoj.
       Bio je to njihov uzvratni posjet s obzirom na to da smo mi prošle godine već bili kod njih. Nakon što su jedan dan proveli u našim domovima, zajedno smo se uputili prema Zadru u Jezični kamp. Tamo smo bili smješteni u hostelu za mlade koji je bio u poprilično dobrom stanju, a ni hrana nije bila loša.
       Danju smo radili na zajedničkom projektu – zadatak nam je bio da u grupama osmislimo vlastite, originalne društvene igre znanja (na njemačkom i hrvatskom) s pitanjima iz područja povijesti, sporta, kulture itd. Po povratku iz Zadra prezentirali smo rezultat zajedničkog rada u našoj školi.
       Navečer smo odlazili u obližnji kafić ili na plažu gdje smo se uz puno dobre hrane, pića i pjesmu super zabavljali. U hostelu smo našli staru gitaru koja je dodatno uljepšala atmosferu. Svemu tome je bio dodan jednodnevni izlet na slapovima Krke, što nas je ugodno iznenadilo.
       Nakon četiri dana, koliko smo bili u Zadru, Nijemci su bili još jedan dan kod nas pa su s nama išli na nastavu, a sljedeći dan je došlo vrijeme rastanaka. To nas je sve rastužilo jer smo u tom kratkom vremenu upoznali stvarno drage ljude počevši od Benija, Alexa, Mariusa i Sabrine do učenika iz XVIII. gimnazije koji su također sudjelovali u ovom projektu. Neki su se poznavali od prije, ali su sklopljena i mnoga prijateljstva. Svi su uglavnom bili otvoreni i druželjubivi, tako da nam nije dugo trebalo da se sprijateljimo – sve smo jezične i druge barijere brzo prevladali.
      Sve u svemu, bilo je to jedno lijepo i drugačije iskustvo, prilika za druženje, zabavu i upoznavanje novih ljudi – a uz sve to ni rad nam nije teško pao

Nikolina Pavić (4.OG4)

Napomena: ispod je link na tekst sa fotografijama! jezicni kamp.pdf


 


BIOSIGURNOST


 


 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Tražilica 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju