preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Pravilnik o korištenju računala u učionici

SREDNJA ŠKOLA SESVETE – ŠKOLSKA KNJIŽNICA

PRAVILNIK O KORIŠTENJU RAČUNALA U ČITAONICI

U prostoru čitaonice  nalaze se 2 računala s pisačem za učenike, kao i u čitaonici na galeriji još 7 računala za rad učenika u grupama slobodnih i izbornih aktivnosti te za individualni i grupni rad učenika.

 1. Prije početka rada na računalu i nakon završetka rada učenik je dužan javiti se knjižničaru zbog evidencije o korištenju računala.
 2. Računala mogu koristiti svi učenici i djelatnici Srednje škole Sesvete.
 3. Računala se koriste isključivo u odgojno-obrazovne svrhe, a odnosi se na pretraživanje Interneta i korištenje Worda, Excela, Power Pointa  itd.
 4. Služite se računalom uvijek prema uputama i imajte na umu svoj radni zadatak, odnosno svrhu korištenja računala.
 5. Pregledavajte samo preporučene internetske adrese, jer učenicima  koji budu zatečeni u primanju ili slanju neprikladnih sadržaja (pornografija, nasilje i sl.), hakiranju ili činjenju štete bit će uskraćeno daljnje korištenje računala.
 6. Svu pronađenu građu putem Interneta korisnici su dužni spremati na vlastite prenosive medije: CD-e, USB- uređaje, koji nisu „zaraženi računalnim virusima“, te se najstrože zabranjuje puštanje u distribuciju računalnih virusa.
 7. Korištenje računala ograničeno je na 30 minuta po učeniku i po danu; računala se ne koriste pod odmorima.
 8. Korištenje računala za duže pretraživanje podataka ili za pisanje seminarskih ili završnih radova učenici trebaju unaprijed dogovoriti  s knjižničarom.
 9. Korisnici ne smiju mijenjati, brisati, uništavati tuđe računalne podatke ili  programe, te instalirati bilo koji program, aplikaciju, igricu i sl.
 10. Nakon korištenja računala korisnici su dužni ostaviti računalo u stanju u kakvom su ga našli ( ako se nešto pohrani u Moje dokumente, potrebno je obrisati ).
 11. Korištenje računala na galeriji čitaonice dopušteno je uz vodstvo predmetnih profesora ili voditelja grupa slobodnih i izvannastavnih aktivnosti.
 12. Korištenje pisača u čitaonici ograničeno je na ispis od 3 do 5 stranica, s tim da učenici donesu svoj papir za ispis.
 13. Učenici koji koriste računala dužni su pridržavati se ovih uputa, a u skladu s Konvencijom o kibernetičkom kriminalu ( 23. 11. 2001. ), čija je potpisnica i Republika Hrvatska.

             Ruža Jozić i Tomislav Budinski

             Ravnatelj: Slavko Ivanković, prof.


 


BIOSIGURNOST


 


 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Tražilica 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju