preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-škole
Zbor
Fakultativna
Dodatna
Hej, i ja sam tu

Pratite nas na facebook

vijesti

Zoom sastanak s učenicima Gornjogradske gimnazije

Nastavljamo suradnju s učenicima Gornjogradske gimnazije koji također pohađaju fakultativnu nastavu Američka kultura i civilizacija. Danas smo se našli kako bi nam predstavili svoj projekt "Inspiring Croatian and American women - Past and Present" kojeg su proveli u mjesecu ožujku povodom Međunarodnog dana žena. Naše učenice su također predstavile važne Afroamerikanke koje su istražile u veljači povodom Mjeseca afroameričke povijesti. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 27. 5. 2021. 19:55

Media literacy

Američki kutak je ugostio Amerikanca, "hrvatskog zeta", Codyja McClaina Browna, autora bloga Zablogreb i dvaju romana, te predavača na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Razgovarali smo o percepciji vijesti u raznim medijima, o razlikama između činjenica i osobnog mišljenja, razlikama u praćenju vijesti u novinama, na raznim portalima i društvenim mrežama, te smo čuli iskustva i dobili savjete za  pisanje vlastitog bloga.

Veliko hvala Američkom kutku Zagreb za organizaciju događaja.

http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/english-media-club-what-makes-a-good-blog-post/57996

https://fb.watch/5sDG3Zj3aC/

https://www.codymcclainbrown.com/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 13. 5. 2021. 10:37

Media literacy

Povodom Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja, sudjelovali smo na online tribini “Women in Journalism'' na kojoj se govorilo o položaju novinarki u hrvatskim medijima i slobodi medija u Hrvatskoj. Četiri glavne penalistice su progovorile o ovoj važnoj temi svaka iz svoje perspektive - kroz iskustvo rada na televiziji, radiju, u novinama te na Fakultetu političkih znanosti. Slušali smo Viktoriju Car, izvanrednu profesoricu na Odsjeku za medije i komunikaciju Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Stelu Lechpammer, asistenticu na Odsjeku za novinarstvo i medijsku produkciju Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, novinarku i urednicu Večernjeg lista, Ljubicu Letinić, radijsku novinarku i urednicu te suosnivačicua projekta virtualne knjižare za zvučne knjige book&zvook, i Maju Sever, novinarku i urednicu na HRT-u.
Tribinu smo pratili preko Zoom aplikacije a prenosila se i u realnom vremenu na Facebook Live. Učenici su postavljali pitanja i dobili zanimljive odgovore.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 3. 5. 2021. 10:23

Earth Day Conversation

U suradnji s Američkim kutkom Zagreb učenici fakultativne nastave Američka kultura i civilizacija obilježili su Dan planete Zemlje. Pogledali smo dokumentarni film Inventing tomorrow  kojeg toplo preporučamo a kao popratne aktivnosti učenici su snimili zanimljive video uratke sa svojim idejama i prijedlozima za poboljšanje stanja u školi i u Sesvetama. Otvorili smo i padlet, alat za online suradnju, na kojem smo s učenicima Gornjogradske gimnazije podijelili svoja razmišljanja o filmu. Završni događaj je bio virtualni sastanak s učenicima Gornjogradske gimnazije i njihovim profesoricama Bojanom Bačan i Snježanom Liović, te gospođom Marinom Lončar iz Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića kojoj se ovim putem posebno zahvaljujemo na ogromnoj pomoći u organizaciji cijelog projekta. Učenici naših škola su dobili priliku da se upoznaju, u grupama su razgovarali o filmu, ukazali na probleme koje su uočili u svojoj neposrednoj okolini i predložili rješenja. Veselimo se nastavku ove zanimljive suradnje.

https://www.facebook.com/americancornerzagreb/posts/4042318599166788

https://ggg.hr/

https://padlet.com/vlatkaostojic2021/lp1q9ii5h2jyqk4x

http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/earth-day-inventing-tomorrow/57896

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 30. 4. 2021. 13:44

Holidays in the USA and Croatia

Što su Groundhog Day, Juneteenth i Tax Day? Imamo li u Hrvatskoj ekvivalent za National Pearl Harbour Remembrance Day, Independence Day ili Thanksgiving Day? Trebaju li se Hrvati kostimirati za Halloween, kupovati na Black Friday i ići u pubove na St Patrick's Day? Trebamo li učiti o blagdanima i praznicima drugih zemalja i zašto?

Učenici fakultativne nastave su odgovorili na sva ova pitanja a njihove zanimljive odgovore pogledajte ovdje: 

https://read.bookcreator.com/q1J_1CfrHJ30lotqrJ2eKlzzFEaSkQvlOP_OcfvN_PM/0chy5yU8TfmYqOnrdHRkiw

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 31. 3. 2021. 13:46

Black History Month

U Sjedinjenim Američkim Državama ali i diljem svijeta veljača je poznata pod nazivom Black History Month – mjesec je to u kojem se obilježava afroamerička povijest s ciljem podizanja svijesti i odavanja priznanja važnim a često zanemarenim postignućima svih Afroamerikanaca. Vrijeme je to kada razgovaramo o američkoj povijesti, pokušavamo shvatiti prošlost ali i sadašnjost Afoamerikanaca u SAD-u. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 28. 2. 2021. 13:24

Jazz on wheels

Lela i Joe Kaplowitz održali su za učenike fakultativne nastave Američka kultura i civilizacija zanimljivo predavanje pod nazivom Jazz na kotačima (Jazz on Wheels) u virtualnom izdanju putem aplikacije Zoom.

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 17. 11. 2020. 20:31

Razgovor s gospodinom Cameronom Millardom iz Veleposlanstva SAD-a

Učenici fakultativne nastave Američka kultura i civilizacija dobili su izvanrednu priliku razgovarati s gospodinom Cameronom Millardom iz Veleposlanstva SAD-a o predstojećim američkim predsjedničkim izborima.

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 23. 10. 2020. 20:42

Media literacy

Američki kutak Zagreb u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu organizira ciklus virtualnih interaktivnih predavanja posvećen medijskoj pismenosti  i kulturi djece i mladih.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 14. 10. 2020. 20:21

Media literacy

Učenici Gimnazije Sesvete sudjelovali su na zoom webinaru s Amerikankom, Fulbright stipendisticom, mr.sc. Tianom Morris pod naslovom Media litercy.  Razgovarali smo o negatibnim stranama medija i oscijestili važnost medijske pismenosti, naučili pet pitanja koje možemo sami sebi postaviti i tako otkriti čitamo li 'fake news', te se upoznali s web stranicama na kojima možemo provjeriti točnost informacija s kojima se susrećemo. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Ostojić  datum: 8. 6. 2020. 13:49
 


BIO SIGURNOST


 

KULTURA TURIZMA 2020.

 

  


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

TražilicaOglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju