preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 2. 2012.

Ukupno: 407396
GIMNAZIJA SESVETE - POVIJEST ŠKOLE

GIMNAZIJA SESVETE

Bistrička 7, 10360 Sesvete

Grad Zagreb

  

Gimnazija Sesvete (Srednja škola Sesvete)

Srednja škola Sesvete osnovana je 20. lipnja 1990. godine odlukom Skupštine Zajednice usmjerenog obrazovanja Grada Zagreba. Školu je svečano otvorio prvi ministar prosvjete i športa Republike Hrvatske akademik Vlatko Pavletić početkom rujna 1990. godine, nakon čega je krenula i nastava s prvom generacijom upisanih učenika u programe opće gimnazije, prirodoslovno-matematičke gimnazije, elektrotehnike i strojarstva.

Prvi ravnatelj  Srednje škole Sesvete bio je prof. Slavko Ivanković koji je školu vrlo uspješno vodio od 1990. do 2021. godine. Nakon deset godina rada škola djelomično mijenja svoje programe pa se učenici obrazuju u općoj gimnaziji, programu elektrotehničara, tehničara za elektroniku i tehničara za računalstvo. Škola je uspješno radila, ali nedostajala nam je sportska dvorana, koja je izgrađena i svečano otvorena 16. ožujka 2001. godine. Na osnovu programskih cjelina u Srednjoj školi Sesvete strukovno obrazovanje elektrotehničar i tehničar za računalstvo potpuno preuzima novoosnovana Srednja škola Jelkovec 2010. godine, a pravni nasljednik Srednje škole Sesvete postaje Gimnazija Sesvete.

Pod novim imenom Gimnazija Sesvete škola je krenula u školsku godinu 2013./2014., nakon što je više od dva desetljeća djelovala pod imenom Srednja škola Sesvete. Tada je došlo do otvaranja novoosnovane i izgrađene zgrade za Srednju školu Jelkovec u naselju Jelkovec, u koju su prešli naši učenici tehničkog programa, njihovi nastavnici i ostalo osoblje škole.

Moderna i dobro očuvana školska zgrada Gimnazije Sesvete nalazi se na adresi Bistrička 7 u Sesvetama u ugodnom prirodnom okruženju. U svom dugogodišnjem predanom radu pod vodstvom ravnatelja Ivankovića Škola je stasala u uspješnu i prepoznatljivu odgojno-obrazovnu ustanovu na istoku Grada Zagreba. Za kvalitetu i dobro funkcioniranje Škole danas je odgovorno četrdeset i četvoro nastavnika i stručnih suradnika te administrativno i tehničko osoblje škole.

Škola ima suvremene i dobro opremljene kabinete, praktikume i učionice  s projektorima,  računalima i pametnim pločama.  Sastavni dio škole velika je školska sportska dvorana, manja plesna dvorana i teretana kao i vanjski tereni za košarku i druge učeničke sportske aktivnosti. Učenicima i nastavnicima na raspolaganju je i školska knjižnica s bogatim knjižničnim fondom te čitaonicom gdje se redovito održavaju razne školske aktivnosti s učenicima, tematske izložbe, susreti i sl. Od 2014. godine u školi su u prizemlju uređeni i opremljeni potrebnom opremom prostori polivalentne dvorane, dvorane za školsko kazalište i glazbeno učilište. Uz svu prostornu i tehničku opremu te prelaskom rada škole u jednu smjenu, ostvarene su sve pretpostavke za uspješan odgojno-obrazovni rad učenika i nastavnika Gimnazije Sesvete.

Uz dobro znanje i obrazovanje koje su naši učenici stjecali u Gimnaziji Sesvete te se uspješno upisivali na željene studije i fakultete, napredovali su i naši nastavnici i stručni suradnici u svom stručnom i odgojno-obrazovnom radu. Tako danas imamo dva izvrsna savjetnika u školi, više je naših profesora napredovalo u stručno zvanje savjetnik i mentor.

Odlaskom ravnatelja Slavka Ivankovića u mirovinu, od 2021. godine, školu uspješno vodi ravnateljica profesorica Božana Sertić. Na dobrom smo putu novih uspjeha naših učenika i nastavnika, kojima se radujemo s ponosom, kao i na sve što smo ostvarili u protekla tri desetljeća u našoj SESVETSKOJ SREDNJOJ ŠKOLI…

 

 

Znamo da svaka monografija zaustavlja vrijeme, podvlači crtu na kraju određenog razdoblja i predstavlja temelj na kojemu se gradi i nastavlja iduće razdoblje. Na sljedećoj poveznici može se prelistati naša monografija uz 30 godina rada Škole kao digitalna publikacija:

 https://issuu.com/rjozic/docs/monografija_30._godina_gimnazije_sesvete

 

Pripremila: Ruža Jozić, školska knjižničarka

 

 

 


BIOSIGURNOST


 


 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Tražilica 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju