preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Facebook

Pratite nas na  DSD Gimnazije sesvete

vijesti
 

UČENIČKE RAZMJENE

Kao i prijašnjih godina početkom rujna  održao se prvi dio učeničke razmjene između Srednje škole Sesvete, Otto Hahn Gymnasium iz Landau in der Pfalz ( SR NJemačka) te XVIII. gimnazije  iz Zagreba.

Učenici svih triju škola radili su na projektu „Moderna umjetnost početkom dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Njemačkoj“.  Radeći na projektu bavili su se književnošću, arhitekturom, likovnom umjetnošću, fotografijom, glazbom i modom, a svakim od ovih područja bavila se jedna skupina. Učenici su u Zagrebu posjetili sljedeće kulturne institucije: Muzej grada Zagreba, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt, Modernu galeriju, Hrvatski državni arhiv, Arhiv Tošo Dabac  te zbirku Miroslav Krleža. Neki učenici posjetili su groblje Mirogoj  kako bi proučili arhitekturu groblja, dok je skupina koja se bavila književnošću  intervjuirala dvoje renomiranih prevoditelja poezije hrvatskih pjesnika na njemački jezik Alidu Bremer i Klausa Olofa. Uvod u književnost s početka 20. stoljeća u našoj školi održala je prof. Leda Franić dok nam je o  životu i djelu Borisa Papandopula ispričala  gospođa Zdenka Papandopulo, njegova supruga.

Kako bi projekt bio što uspješniji i zanimljiviji, uspostavili smo suradnju i sa  Školom za modu i dizajn  iz Zagreba gdje smo dobili informacije o razvoju mode u prvoj polovici 20. stoljeća. Grupa učenica  prisustvovala je nastavi kreiranja odjevnih predmeta, a dobile su i uvid u cijelokupan tijek proizvodnje odjevnih predmeta. Ista skupina imala je i zanimljiv posjet radnji „Cahun“ čiji počeci proizvodnje šešira datiraju iz 1935. godine.

Za učenike je organiziran i izlet u Rijeku i Opatiju.

Nastavak projekta kao i druženja nastavit će  se početkom veljače iduće godine u Njemačkoj.

Po završetku projekta održat ćemo prezentaciju  na koju ste srdačno pozvani!

Učeničku razmjenu vode: Ursula Pogodzik May, Nikolaus Müller, Reana Nevečerel i Carmen Andrašec.


 


BIOSIGURNOST


 


 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Tražilica 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju