preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Vijesti

OBILJEŽAVAMO DAN SIGURNIJEG INTERNETA

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2024.

 

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta obilježava se 6. veljače 2024. pod sloganom „Zajedno za bolji Internet“.  Ove godine ponovno je u fokusu i europska strategija za bolji internet za djecu . Cilj ove strategije usvojene u svibnju 2022. su digitalne usluge primjerene dobi, u kojima je svako dijete u Europi zaštićenoosnaženo i poštovano na internetu te nitko nije zanemaren. Stvaranje okruženja u kojem su djeca zaštićena od   potencijalnih rizika na internetu, osnažena potrebnim alatima i znanjem za odgovorno kretanje digitalnim krajolikom, poticanje online prostora u kojem se prema svakom djetetu postupa s poštovanjem i dostojanstvom.                                                            

Ove godine Dan sigurnijeg interneta poseban naglasak stavlja na odgovorno igranje igara. Tako je posebna tema Dana sigurnijeg interneta u Hrvatskoj: „ Igrajte sigurno – zajedno za bolji internet! “.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u Hrvatskoj provode se brojne aktivnosti namijenjene djeci i mladima. I mi ćemo tijekom ovoga tjedna raznim aktivnostima obilježiti Dan sigurnijeg interneta, osobito s učenicima prvih razreda,  za koje smo izradili letak o sigurnijem korištenju interneta.

Knjižničarka je pripremila izložbu knjiga u školskoj čitaonici s temama i sadržajem vezanim za korištenje interneta, društvenih mreža i digitalnih sadržaja. U predvorju škole postavila je plakate uz Dan sigurnijeg interneta, na kojima su učenici mogli pročitati mnoge zanimljivosti o pretraživanju i korištenju informacija s interneta, o vrednovanju mrežnih izvora i digitalnih sadržaja.

Profesorica informatike provela je s učenicima razne aktivnosti: ankete o korištenju interneta, radionice o sigurnom korištenju interneta, prigodne kvizove, razgovor o korištenju društvenih mreža, kao i učenju na internetskim sadržajima i mrežnim izvorima.

 

Pripremile: Lucija Tustanić, prof. informatike i knjižničarka Brigita Kosić

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Župan Vuksan   datum: 6. 2. 2024.


 


BIOSIGURNOST


 


 

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Tražilica

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju