preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Vijesti

PREDAVANJE O UMJETNOJ INTELIGENCIJI

UMJETNA INTELIGENCIJA I OBRAZOVANJE

 

Predavanje o primjeni umjetne inteligencije u našoj je školi održao osnivač i direktor AI startupa Mindsmiths Mislav Malenica, ujedno i predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI, 6. veljače 2023. za sve zainteresirane učenike. Interes učenika za ovu temu zaista je bio iznimno velik, što govori u prilog tome da i naši učenici žele slijediti suvremene trendove u svom obrazovanju.

Digitalna je transformacija jedan od glavnih prioriteta Europske unije u narednom desetljeću, a Europska strategija za digitalnu budućnost leži u tehnologiji koja je u interesu građana, pravednom gospodarstvu koje potiče tržišno natjecanje i u otvorenom, demokratskom i održivom društvu. Europski parlament prepoznao je umjetnu inteligenciju kao tehnologiju koja se brzo razvija i koja će preoblikovati milijune poslova u EU, a euro zastupnici su u izvješću o umjetnoj inteligenciji u obrazovnom, kulturnom i audiovizualnom sektoru zaključili da će nedovoljno ulaganje u umjetnu inteligenciju vjerojatno imati utjecaj na konkurentnost Unije u svim sektorima.

Umjetna inteligencija (eng. artificial inteligence – AI) u Hrvatskoj i njezina primjena u hrvatskim tvrtkama i raznim industrijama još je u fazi nicanja, barem što se masovnijega korištenja tiče. Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju – CroAI od svog osnutka potkraj 2019. godine radi na popularizaciji umjetne inteligencije i njezinih ogromnih potencijala za Hrvatsku. Prema posljednjem istraživanju 2021. godine identificirano je više od 40 tvrtki koje su kvalitetno prigrlile moć umjetne inteligencije u svom poslovanju, dvostruko više nego godinu prije i to je trend koji nastavlja rasti.

Bilo je ovo još jedno od vrlo korisnih predavanja koje su nastavnici Gimnazije Sesvete organizirali za naše učenike.

Pripremile profesorice fizike Tatjana Zemljić i Mirjana Dabac

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ruža Jozić   datum: 6. 2. 2023.

 


BIOSIGURNOST


 

Kalendar
« Ožujak 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Tražilica

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju