preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-škole
Zbor
Fakultativna
Dodatna
Hej, i ja sam tu

Pratite nas na facebook

Vijesti

Europski dan jezika u Gimnaziji Sesvete

Europski dan jezika u Gimnaziji Sesvete

Učenici  i nastavnici jezika Gimnazije Sesvete obilježili su 28. rujna 2021. godine Europski dan jezika. Održano je više raznolikih radionica i nagradnih igara u kojima su sudjelovali učenici i nastavnici. Cilj je bio upoznati učenike s različitim jezicima i potaknuti ih na učenje istih.


Vrlo je zanimljiva bila igra „Escape room“ u kojoj su učenici u svojim grupama morali odgonetnuti sedam riječi na različitim jezicima: engleskom, njemačkom, španjolskom, ruskom, talijanskom, češkom i latinskom jeziku. Ekipa 1.d razreda pokazala je, uz znanje, i brzinu u rješavanju, a njih su nastavnici naposljetku ugodno iznenadili  tortom kao nagradom.

Organizirana je i Pub Quiz radionica na engleskom jeziku tijekom koje su učenici podijeljeni u šest grupa kroz četiri runde zabavnih pitanja morali pokazati svoje znanje o stranim jezicima a na kraju su pobjednici dobili i nagradu.

Učenice 3.d razreda Matea Buljan i Karla Kamenjašević održale su radionice francuskog, švedskog i korejskog jezika i kulture te tako svojim primjerom pokazale kako unatoč zahtjevnim školskim obvezama ipak pronalaze vremena za učenje stranih jezika.

Profesori hrvatskog i španjolskog jezika su održali radionicu španjolske poezije, a u organizaciji Američkog kutka Zagreb sudjelovali smo i na Zoom predavanju prof. Peti Stantić koja nam je predstavila svoju novu knjigu Put u (ne)poznato i govorila o važnosti čitanja popularnoznanstvene literature.

Održana je i kreativna radionica na kojoj su učenici osmislili svoj dizajn za službenu 2022 EDL majicu te ga prijavili na natjecanje.

Profesori stranih jezika su organizirali i nagradnu igru za učenike i nastavnike na društvenim mrežama s dva jednostavna pitanja: „Koji strani jezik najviše voliš i zašto?“ te „Koja ti je najljepša strana riječ i zašto?“ U nagradnoj igri pobijedili su: Lara Ljevar 3. a, Stella Subotić 1. d, Ana Đurkan 1. d i Ana Tomašek 2. b. Pobjednici iz nastavničkih redova su Mirjana Dabac, Hrvoje Kurevija, Sonja Jordanić i Tatjana Zemljić.

Naučili smo da se učenjem stranog jezika uči i o kulturi naroda koji taj jezik govore te time širimo svoje vidike, nadvladavamo predrasude i razvijamo toleranciju. Stoga moramo sačuvati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe, njegovati višejezičnost i međukulturalno razumijevanja i poticati cjeloživotno učenja jezika u školi i izvan nje.

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Župan Vuksan   datum: 17. 10. 2021.

 


BIOSIGURNOST


 

KULTURA TURIZMA 2020.

 

  


Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju