preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-škole
Zbor
Fakultativna
Dodatna
Hej, i ja sam tu

Pratite nas na facebook

Vijesti

Oproštaj od učenika maturanata

Oproštaj od učenika maturanata – članova Likovne grupe Gimnazije Sesvete

Nakon četverogodišnjeg kreativnog rada u Likovnoj grupi Gimnazije Sesvete opraštamo se od njezinih četrnaest članova – učenika 4. razreda, koji su marljivo, uporno i s elanom radili sve ove godine. Svoje su talente iskazali likovnim radovima na mnogim našim školskim projektima i izložbama. Počeli su radovima za školski projekt Zlatne niti od Sesveta do Prvostolnice, nastavili oslikavanjem glagoljičkih slova za izložbu Glagoljica – pismo, znak, slika. Ovim smo izložbama pronijeli glas o školi koja njeguje i podržava učeničke talente i likovni izričaj, jer smo ih izlagali od naše Škole i Sesveta, do Kaptola, Domitrovićeve kule, NSK, Osijeka i Dubrovnika. Osobito su se istakli i svojim ručnim radom na izradi zagrebačke ogrlice u Europskoj godini kulturne baštine 2018., a njihove smo unikatne radove darovali i našim gostima iz Japana, koji su nas posjetili u ožujku 2019., a održali su i radionicu izrade ogrlice japanskim učenicima.

Svoju su kreativnost učenici iskazali i u školskom projektu Uskrsnuće – simbolika križa, a zatim u projektu Stoljeće Bauhausa – Lektira slikom Bauhausa i Zavičajnost u školi – oslikani motivi Sesveta. I ove su školske godine naši likovnjaci bili izrazito marljivi kada su oslikali portrete našega najzagrebačkijeg književnika Augusta Šenoe, uz 140. obljetnicu njegove smrti, koje ćemo izložiti i u NSK uz manifestaciju Knjižna BOOKA, u rujnu 2021. U obilježavanju Godine Marka Marulića i 500. godine od objave Marulićeve Judite, učenici su oslikali prizore iz Judite. Mnoge su naše izložbe bile postavljene i u kulturnim ustanovama Sesveta, od Knjižnice Sesvete do Narodnog sveučilišta Sesvete i vidljive kao virtualne izložbe na mrežnim stranicama ovih ustanova.

 

Naši likovnjaci su: Mihaela Dokić, Franjka Džoja, Mateja Perko, Katarina Begić,  Anamaria Martinjak, Patricia  Semijalac, Jana Plazanić, Mia Vranić,Viktorija Šimatović,  Lucija Ivok, Kristijan Kunek, Mia Marčinko, Stella Petek i Mia Brkić.

 

No, likovnjaci još nisu posustali pa su za kraj s profesoricom Inom Jozić i knjižničarkom Ružom Jozić pripremili još jednu izložbu koju smo posvetili svim našim učenicima – maturantima, pod nazivom: MATURANTI U POP-ART IZDANJU, jer oni to zaslužuju.

Hvala svim našim učenicima Likovne grupe koji su ostavili neizbrisiv trag u Gimnaziji Sesvete!

 

Voditeljica likovne grupe profesorica Ina Jozić u suradnji sa

školskom knjižničarkom Ružom Jozić
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Božana Sertić   datum: 20. 5. 2021.

 

KULTURA TURIZMA 2020.

 

  


Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 

ORACLE ACADEMY

preskoči na navigaciju