preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-škole
Zbor
Fakultativna
Dodatna
Hej, i ja sam tu

Pratite nas na facebook

Vijesti

ZAVIČAJNOST U ŠKOLI

Obilježavanje DANA GRADA ZAGREBA – 31. svibnja

Ovogodišnji Dan grada Zagreba obilježavamo u Gimnaziji Sesvete na specifičan način, bez naših učenika, ali smo željeli pokazati njihov rad i kreativnost, na pogled svima koji dolaze u našu Školu ovih dana, od maturanata, roditelja ili budućih učenika.

Naši su učenici tijekom školske godine u Likovnoj i Geografsko-povijesnoj grupi sudjelovali u istraživačkom radu i učenju ZAVIČAJNOST u nastaviSesvete: povijest, kulturna baština, arheološka nalazišta, koje smo proveli u suradnji s Muzejom Prigorja u Sesvetama - povjesničarom i arheologom Damirom Fofićem i voditeljicom Muzeja Morenom Želle.

Učenici su s profesorima tijekom školske godine nekoliko puta posjetili izložbe, zbirke i radionice u Muzeju Prigorja u Sesvetama, od arheološke do etnografske, odlazili na teren – arheološko nalazište Kuzelin, posjetili naselje Vugrovec, razgledali kapelu Sv. Mihaela u Vugrovcu s vugrovečkim župnikom Filipom Lucićem i dr.

Učenici Gimnazije Sesvete učili su zorno na terenu, na povijesnim i arheološkim izvorima, a likovna grupa je oslikala sesvetske motive raznim likovnim tehnikama: Crkvu Svih svetih, motive iz kapele  Sv. Mihaela u Vugrovcu, arheološke nalaze -  Vugrovečki Ikar, čiji se original čuva u Arheološkom muzeju grada Zagreba, a kopija u Muzeju Prigorja u Sesvetama; povijesno-geografske prostore, spomenike, objekte, nalazišta i druge arheološke predmete.

Istraživačko učenje vodile su profesorice Suzana Pešorda, Ina Jozić i knjižničarka Ruža Jozić s učenicima 3. i 4. razreda. Prikaz našega rada može se razgledati na izložbi koju je školska knjižničarka oblikovala i postavila u predvorje Gimnazije Sesvete.

  

  

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Božana Sertić   datum: 29. 5. 2020.

 

KULTURA TURIZMA 2020.

 

  


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 

ORACLE ACADEMY

preskoči na navigaciju