preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-škole
Zbor
Fakultativna
Dodatna
Hej, i ja sam tu

Pratite nas na facebook

Vijesti

Tjedan psihologije u Gimnaziji Sesvete

Kao i prethodnih godina i ove smo godine u Gimnaziji Sesvete obilježili Tjedan  psihologije (17. - 23. veljače 2020.) raznim aktivnostima za učenike.

Održano je popularno predavanje 19. veljače 2020. za naše učenike 3. i 4. razreda: Suvremeni trendovi u psihologiji, predavač Nikola Erceg, prof. i asistent na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Odsjek za psihologiju.

 

U predvorju Škole učenici su na zaslonu mogli pratiti zanimljivu prezentaciju o psihologiji, njezinom značaju u razvoju ličnosti, osobnom i socijalnom razvoju učenika, psihologiji kao znanosti, primijenjenoj psihologiji i sl.

U školskoj je knjižnica postavljena izložba Dobra knjiga – kvalitetan odmor za psihičko zdravlje. Učenicima su predstavljene knjige popularne literature iz područja psihologije s temama: izgradnja samopouzdanja, prijateljstvo, problemi odrastanja i sazrijevanja, mladi i ovisnosti, učenje, djeca i roditelji, učenici i školska sredina, mladi i nasilje i druge korisne teme.

Stručne suradnice Sonja Jordanić Golub i Božana Sertić, održale su predavanje na roditeljskom sastanku u 2.d razredu:  preventivni program Tko zapravo pobjeđuje?, koji ima za cilj spriječiti razvoj psiho-socijalnih problema kod učenika. Također su svakodnevno dijelile korisne sadržaje na društvenim mrežama iz područja psihologije.

  

 *  *

 *  *

 *

*preuzeto sa Facebook stranice Zagrebačkog psihološkog društva

Također, u tjednu psihologije počela je provedba istraživanja u okviru projekat Hrvastke zaklade za znanost "Model slobodnog odlučivanja o karijeri: Uloga autonomne karijerne motivacije te zaštitnih i rizičnih faktora u profesionalnom razvoju adolescenata (Free Career Choice)". Osnovni cilj ovog projekta je istražiti kako učenici donose odluku o svom zanimanju. 

Pripremile stručne suradnice: Sonja Jordanić Golub, Božana Sertić i Ruža Jozić
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Jordanić Golub   datum: 21. 2. 2020.

 

KULTURA TURIZMA 2020.

 

  


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 

ORACLE ACADEMY

preskoči na navigaciju