preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-škole
Zbor
Fakultativna
Dodatna
Hej, i ja sam tu

Pratite nas na facebook

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 2. 2012.

Ukupno: 286849
Ovaj mjesec: 945
Ovaj tjedan: 536
Danas: 33
INTERNET
Koliko dnevno vremena provodite na internetu?


Vijesti

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO – proŽIVI COVID

Frustracija zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine i mature, prevelik stupanj kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

Saznanja su to dobivena putem video konferencija, te kontaktom s predstavnicima mladih srednjoškolske dobi, koje su zajedničkim angažmanom proveli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.

Namjera je bila saznati s kojim se poteškoćama susreću mladi u ovom vremenu, kako se mentalno nose s ograničenjem socijalnih kontakata, kako oni vide svoju ulogu u sprječavanju širenja koronavirusa, te što im je potrebno za savladavanje trenutne situacije.

Mladi iz srednjih škola iz raznih dijelova Republike Hrvatske istaknuli su i kako imaju potrebu za razgovorima o mentalnom zdravlju sa stručnom službom škola na satovima razrednika, ali i da im većini nije ugodno tražiti izravnu pomoć za svoja psihička stanja. Većina ih je navela kako bi se anonimno javili i potražili psihološku pomoć stručnjaka jer među prijateljima osjete kako se mladi teško nose u okolnostima izazvanim koronavirusom.

"Svjesni situacije koje je pred mlade u Hrvatskoj stavila pandemija koronavirusa, te izazova koje je donijelo "novo normalno" željeli smo doznati koji su njihovi najveći problemi, te dobiti izravna saznanja o utjecaju pandemije na njihove živote i mentalno zdravlje. Uvidjeli smo potrebu za sustavnom i stručnom podrškom mladima, te se u suradnji sa Hrvatskom psihološkom komorom pokreću linije za telefonsko savjetovanje mladih. Radi se o sveukupno 21 liniji koje će biti otvorene u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu unutar projekta "Brini o sebi – Budi dobro – Proživi Covid". Mladima želimo poručiti kako ih razumijemo, te se nadamo da će im ovaj vid podrške biti jedan od načina za lakše prebrođivanje trenutačne situacije." – poručila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 7. 1. 2021. 12:34

Novi planer, novi ciljevi za 2021.godinu!

Nova godina nam je pred vratima pa vjerujemo da su mnogima od vas novi planeri spremni. Jednom davno je neki znalac rekao Tko ne planira, upravo je isplanirao neuspjeh!. Iako postoje iznimke koje potvrđuju pravilo, mi se s ovom konstatacijom slažemo.

Zato, ako već niste, nabavite planere za novu godinu! Neka budu veseli, crveni, žuti, šareni, šljokasti, važno je da su vama lijepi, da vas motiviraju i vesele i da u njima možete planirati aktivnosti u idućoj godini.

Mnogi u njih upisuju i svoje ciljeve. Ako ste i vi među njima, donosimo vam neke savjete.

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 29. 12. 2020. 09:39

SRETAN BOŽIĆ!

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 25. 12. 2020. 09:34

OBAVIJEST UČENICIMA

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 21. 12. 2020. 12:36

Mjesec hrvatske knjige 2020. u Gimnaziji Sesvete Vijest ima dokument u privitku

 

 

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige 2020. bio je poseban po mnogočemu. S obzirom na sve epidemiološke mjere i okolnosti u kojima se odvijala redovna nastava tijekom ovoga polugodišta, od rujna do prosinca 2020., morali smo otkazati sve književne susrete, tribine, predstavljanja knjiga i stručna predavanja za učenike. Nije bilo ni Interlibera, ni mnogih drugih kulturnih sadržaja, ali ipak nismo zaboravili na knjige, čitanje i kreativno izražavanje.

U našoj smo Školi imali nekoliko aktivnosti u Mjesecu hrvatske knjige 2020., koji je bio posvećen planetu Zemlji i istraživačima Zemlje. Profesorica Suzana Pešorda  je pripremila kviz znanja o zanimljivostima i istraživačima Zemlje, u koji su se učenici mogli uključiti. Učenici su također pozvani da se okušaju u literarnom natječaju pod nazivom POSADI PRIČU!, kojeg su organizirale profesorice hrvatskog jezika i školska knjižničarka. Mogli su se javiti svi zainteresirani učenici koji imaju spisateljskog dara.

Pošto je Mjesec hrvatske knjige ove godine imao moto: RAZLISTAJ SE!, učenici su pozvani da se „razlistaju“, da još više čitaju i listaju knjige, uz lektiru te popularnu i putopisnu prozu, kako bi čitanjem širili svoje vidike i bogatili svoje znanje, ali i simbolično „razlistajmo se“ - rastimo i kroz priče, dobre vibracije i pozitivne emocije, unatoč svemu što i nije dobro oko nas. Učenici su mogli odabrati jednu pozitivnu emociju i napisati kratku priču s porukom.

Javilo se nekoliko učenika koji su napisali svoje priče i jednu pjesmu. To su: Mijo Jeličić, Borna Cik, Ana Tomašek, Lea Zelić i Rebeka Tatarević. Svi su učenici nagrađeni za svoje radove, koje možete pročitati u prilogu.

Završavajući Mjesec hrvatske knjige nagrađena je i naša učenica Sara Juričić, 4. c, koja je za prošlu školsku godinu bila „najčitateljica“ u školskoj knjižnici, jer je posudila i pročitala najveći broj knjiga.

Pripremile: profesorica Željka Župan Vuksan i knjižničarka Ruža Jozić

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 19. 12. 2020. 23:32

OBAVIJEST UČENICIMA

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 11. 12. 2020. 13:32

Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti 2020.

U našoj školi već tradicionalno obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti (15. 11. - 15. 12.) raznim aktivnostima. Ranijih godina, obilježavali smo ga mini maratonom u suradnji sa svim razrednicima i profesorima tjelesne i zdravstvene kulture. Kako ove godine, radi epidemioloških preporuka, nismo mogli nastaviti s našom tradicijom, odlučile smo se na druge aktivnosti.

U suradnji sa Vijećem učenika pronašle smo zainteresirane učenike za projekt obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Oformile smo grupu od 16 zainteresiranih učenika, te im predložile teme radova za izložbu. Teme su bile: čitanje, sportske aktivnosti, rad na sebi, meditacija, molitva, pozitivni odnosi (prijateljstvo, obiteljski ručak, briga o kućnim ljubimcima, ljubav), zdrava prehrana, hobiji, učenje, darivanje, odnosno sve aktivnosti koje učenici mogu raditi u slobodno vrijeme, a da su im korisne. Izuzetno smo zadovoljne radovima naših učenika. Naziv naše izložbe je  „Iskoristi dan na pozitivan način!“.

  

  

  

    

U suradnji s profesoricama biologije Marijanom Jurković i Jasminkom Mihekovec popunile smo izložbu informativnim plakatima na teme različitih ovisnosti.

Na društvenim mrežama podijelile smo stručne članke sa Facebook stranice Psihološki prostor „U (ne)zdravom tijelu (ne)zdrav duh“: 

https://psiholoski-prostor.org/u-nezdravom-tijelu-nezdrav-duh/?fbclid=IwAR2i2v5HRwvTI0-aI2WEEj9nP0Ld-yVwXsNS2vSSu6tAgm-d4f8nYdknR7U 

i „Šoping doping - danas terapija, sutra ovisnost“:

https://psiholoski-prostor.org/soping-doping-danas-terapija-sutra-ovisnost/?fbclid=IwAR2aBg9OSbucH_iSaa7_Us4-beBHJN-whlDG3Kp1g-fSHAWWcQ7-IXaeKYs

Pripremile: Sonja Jordanić Golub, mag. psych. i Božana Sertić, prof. soc. ped.

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 11. 12. 2020. 10:04

Učenici Gimnazije Sesvete u međunarodnom projektu EarthSpeakr

Povodom godine predsjedanja Njemačke Europskom unijom proveden je međunarodni ekološki projekt čijoj su realizaciji pridonijeli učenici i njihovi mentori iz čitave Europe dajući svoje ideje za očuvanje okoliša. Pri izradi ideja korištena je aplikacija EarthSpeakr. Ponosni smo što je od svih radova hrvatskih učenika uz još dvije srednje i tri osnovne škole odabran rad naših učenika koji su u završnom susretu vezanom uz projekt svoje prijedloge iznijeli njemačkom veleposlaniku u Republici Hrvatskoj, dr. Robertu Klinkeu te hrvatskom ministru vanjskih poslova, dr.sc. Gordanu Grliću Radmanu.

  

Čestitamo Marijeti, Ivanu, Magdaleni, Marinu, Leu, Ivani, Stelli i Ines te njihovoj mentorici Andreji Korčanin na velikom doprinosu u realizaciji ovog hvalevrijednog međunarodnog projekta.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 9. 12. 2020. 22:07

August Šenoa i Zagreb Vijest ima dokument u privitku

Izložba ŠENOA i ZAGREB

 

Izložbu portreta u predvorju Gimnazije Sesvete naši su učenici likovne grupe posvetili AUGUSTU ŠENOI, najutjecajnijem i najplodnijem hrvatskom piscu 19. stoljeća, koji je bio svjedok potresa u Zagrebu prije 140 godina (1880.) i ususret 140. obljetnici smrti Augusta Šenoe (1881.). Ne štedeći svoje zdravlje, Šenoa je pomagao stradalima u potresu od jutra do mraka, a noćima je pisao roman Kletva i članke za časopis Vijenac, čiji je bio urednik. August Šenoa spada u one velikane hrvatskog naroda koji su obilježili čitavu epohu i čiji se utjecaj osjeća do današnjega dana. Šenoino je djelo jedan od kamena temeljaca hrvatske književnosti, ravan veličinama kao što su Marko Marulić, Marin Držić, Ivan Gundulić, Ivan Mažuranić, Antun Gustav Matoš ili Tin Ujević. Jednostavno, bez Šenoe nije moguće zamisliti ni hrvatsku književnost ni hrvatsku kulturu u cjelini. Šenoa je klasik hrvatske književnosti.

August Šenoa (Zagreb, 1838.-1881.) “najzagrebačkiji” je hrvatski književnik. Za rodni je Zagreb bio neraskidivo vezan ne samo “zagrebačkom tematikom” opsežnoga književnoga opusa nego i službovanjem - nizom dužnosti koje je obnašao do smrti. Bio je   gradski bilježnik i gradski senator, u čijoj ga je ulozi zatekao i veliki potres, koji je zadesio Zagreb 9. prosinca 1880. godine. Procjenjujući potresom nanesene štete po gradu Šenoa se razbolio od upale pluća, od koje je umro 13. prosinca 1881. godine  navršivši samo 43 godine života. Šenoa se zalagao za pomoć u obnovi kulturnih zgrada koje su stradale u potresu ističući njihovu važnost jer "narod ne žive samo o hljebu … valja pomisliti i na sgrade i zavode, koji su oštećeni a po njima cieli narod".

U svojim feljtonima Zagrebulje (1880.) Šenoa zapisuje: Nikad ne vidjeh užasnije slike, ne oćutih dublje žalosti za svoga vijeka.  Glavu svoju i svojih možeš iznijeti, al’ Zagreb, čitavi Zagreb! Bilo je kao da je đavo trgnuo otrovni nož, da ga zarine u srce hrvatsko – u Zagreb!... Tu stoje glasoviti hramovi Božji od mnogo vjekova, tu palače znanosti i umjetnosti, a sve je skupio znoj naroda hrvatskoga kroz vjekove, slovili smo u svijetu za kulturan narod, radili smo podupirani samo vlastitom snagom, a sad to da izbriše deset sekunda, jedan dah, jedan mah? To nije potreslo samo temelje naših kuća, već i temelje naših srdaca do dna, do korijena… Imam najmanje toliko srca koliko on, imam i tvrde nade da će sjena minuti, svjetlost sinuti. Tvrda budi u nama vjera, vjera u našu budućnost. Zagreb odolio je Turčinu i Tataru, kugi i požaru, Zagreb odoljet će i jurišu prirodne sile… Naš grad na lijepu moći će se pohvaliti da je kroz vjekove iskapio gorki kalež patnje do dna, neka se zna kolika je to patnja i nesreća bila; mjera pretrpljene nesreće povećava junačku nadu u budućnost. Mnogo smo pretrpjeli od pamtivijeka, strahotu pretrpjesmo skorih dana, al’ sve to ne ugasi u našim prsima ufanja u sreću Hrvatske – u budućnost Zagreba.

Sve naše radove pogledajte u predvorju škole, u PPT-u ili u digitalnoj

publikaciji ISSUU na: https://issuu.com/rjozic/docs/_enoa_i_zagreb 

Likovne radove pripremili učenici likovne grupe s profesoricom Inom Jozić i knjižničarkom Ružom Jozić, a Šenoine tekstove odabrale profesorica Željka Župan Vuksan i Ruža Jozić.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Župan Vuksan  datum: 8. 12. 2020. 18:23

ODRŽANA VEČER MATEMATIKE 2020. Vijest ima dokument u privitku

Program Večer matematike održan je u Gimnaziji Sesvete četvrtu godinu za redom od  2. do 4.  prosinca 2020., ali ove godine online. Broj prisutnih učenika koji su ove godine sudjelovali bio je znatno manji nego prethodnih godina (36), jer je sasvim drugi osjećaj i atmosfera rada uživo i online.

Učenici su mogli pogledati jedno od dva slobodna predavanja koje su održali: Toni Milun: Zanimljivi postoci u Excelu (za 3. i 4. razred) i predavanje dr. sc. Franka Bruckler:  Jedan, dva puno (za 1. i 2. razred). Nakon toga učenici su mogli pristupiti rješavanju online kviza, u petak 4. 12. 2020. s početkom u 16.00 sati.

Neki su naši učenici rješavali oba kviza. Nakon provedenih aktivnosti, učenici su ispunili anketu u kojoj su ocijenili težinu kviza. Očekivano da je kviz sa postocima bio teži, jer su u njemu učenici trebali rješavati zadatke.

U privitku možete pogledati analizu.

Pripremile: Mihaela Bahun Karanfiloski, prof. i Tatjana Zemljić, prof. savjetnik

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 8. 12. 2020. 10:25

VEČER MATEMATIKE 2020.

Budući da je ove godine provedba programa Večer matematike otežana pripremljena su dva online predavanja: 

1.) Toni Milun, Zanimljivi postoci u Excelu (3. i 4. razred) 

  • Sažetak: U ovom predavanju primijenit će se računanje s postocima u MS Excelu. Znate ili mislite da znate koristiti postotni račun? 

https://www.youtube.com/watch?v=DRzuQ_z7-jk 

2.) dr. sc. Franka Bruckler, Jedan, dva puno (1. i 2. razred) 

  • Sažetak: U ovom predavanju upoznat ćemo povijest brojeva i brojki. Susresti stare brojevne sustave i rana pomagala za brojanje. 

https://www.youtube.com/watch?v=Rk8BAWN-Kgo&t=6s 

Nakon što učenici odgledaju predavanje pristupaju kvizu za čije rješavanje će dobiti nagrade:

1. mjesto (1. u svakom razredu) 

  • Ocjena odličan u rubriku Aktivnost u predmetu Matematika/ Izborna nastava matematika  

2. mjesto (2. u svakom razredu) 

  • 1 bod na jednom od sljedećih testova 

 

  • Tko riješi kviz 50% dobije plusić u rubrici Aktivnost u predmetu Matematika/ Izborna nastava 

 

Osim predavanja učenici će moći na satu provesti Escape room uz isti način nagrađivanja.

Svima sretno!

Za aktiv matematike i fizike Mihaela Bahun i Tatjana Zemljić

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 2. 12. 2020. 11:01

Rezultati Državnog natjecanja iz matematike

U ponedjeljak, 26. listopada održano je Državno natjecanje iz matematike. Sudjelovalo je četvero naših učenika od drugog do četvrtog razreda.
 
Nakon službenih rezultata, s ponosom objavljujemo da imamo odlične rezultate i jednu treću nagradu! Svi učenici natjecali su se u B kategoriji.
 
Učenik sadašnjeg 3. razreda Filip Topalušić osvojio je 8. mjesto i pohvalu, natjecao se u kategoriji 2.razreda, mentorica je prof. Josipa Pavlić.
 
Učenici u kategoriji 3. razreda su: Mihael Belas osvojio odlično 5. mjesto i treću nagradu, te učenik Tomislav Antić 11. mjesto, mentorice  su Dajana Kezerić, Mihaela Bahun Karanfiloski i Tatjana Zemljić.
 
U kategoriji 4. razreda natjecala se učenica Marija Beljan i osvojila 7. mjesto i pohvalu, mentorica Josipa Pavlić.
 
Čestitke svim učenicima i mentorima!
 

Pripremila: Mihaela Bahun Karanfiloski, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sonja Jordanić Golub  datum: 30. 11. 2020. 10:28

Euroscola

Euroscola online 2020
 
Kada smo prošle godine osvojili nagradu i sudjelovanje u radu Europskog parlamenta, nismo ni slutili da ćemo u Strasbourg otputovati virtualno, i to baš na Međunarodni dan dramskog odgoja. Čestitamo i zahvaljujemo našim bivšim učenicima, današnjim studentima, i sadašnjim polaznicima fakultativne nastave Dramskog odgoja na zajedništvu, radu i predanosti tijekom svih radnih i kreativnih zadataka koji su nas doveli do Strasbourga. Dramski je odgoj još jednom potvrdio da ne stvara glumce nego odgaja, potiče i njeguje vještine i kompetencije za 21. stoljeće. Uživali smo u radu parlamenta, ponosni što se naš rad prepoznaje i izvan škole i lokalne zajednice. Dokazali smo da dramski odgoj ne poznaje granice, a mladi ljudi koji ga kreiraju svakom novom aktivnosti pomiču ljestvicu naviše.
Čestitke!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Željka Župan Vuksan  datum: 29. 11. 2020. 21:34

Europski dan jezika 2020.

EUROPSKI DAN JEZIKA U NAŠOJ ŠKOLI

 

Dana 26. rujna 2020. godine proslavili smo i obilježili Europski dan jezika u našoj školi.

Ovaj dan obilježava se svake godine od 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe. Cilj obilježavanja Europskog dana jezika je promicanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanje cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Župan Vuksan  datum: 29. 11. 2020. 21:23

Školski dan sa studentima fizike

Internacionalna udruga studenata fizike organizirala je Školski dan, godišnji događaj prilikom kojeg studenti fizike pokazuju eksperimente i održavaju prezentacije učenicima osnovnih i srednjih škola. Studenti Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Split i članovi Studentske sekcije Fizikalnog društva Split pripremili su niz demonstracijskih eksperimenata za naše učenike, koje su zbog epidemioloških mjera virtualno pokazali. Zahvaljujemo studentima i veselimo se budućoj suradnji.

Nastavnici fizike Gimnazije Sesvete

  :: opširnije :: 


objavio: Lucija Tustanić  datum: 26. 11. 2020. 11:51

Glazba jučer, danas, sutra – eTwinning projekt

U Gimnaziji Sesvete se provodi novi eTwinning projekt pod nazivom Glazba jučer, danas, sutra, od 1. studenoga 2020. do kraja nastavne godine 2020./2021.

U projektu sudjeluju učenici iz četiri hrvatske gimnazije pod mentorstvom njihovih profesora Glazbene umjetnosti. Partnerski projekt odvija se u suradnji Gimnazije Sesvete (Sesvete, Zagreb), IX. gimnazije (Zagreb), Gimnazije „Fran Galović“ (Koprivnica) i Gimnazije Nova Gradiška (Nova Gradiška). U ovom će projektu aktivnosti s učenicima provoditi njihovi profesori Glazbene umjetnosti: Darija Kivač, Nikola Sebastian Jambrošić, Danijela Šmuljić Matošević i Kristina Vladušić.

Učenici će istražiti razvoj glazbe i njen utjecaj na život nekada i danas, kao i značaj glazbe u budućnosti. Proučit će kako je razvoj tehnologije utjecao na razvoj glazbe i njenu prisutnost u životu ljudi. Korištenjem digitalnih alata učenici će istražiti i usporediti život glazbenih umjetnika nekada i danas, razdoblja u kojima su živjeli i djelovali, te prednosti i nedostatke svakog glazbenog razdoblja.

U jednom dijelu projekta, učenici će odabrati nekoliko pjesama (koje su uvrstili u projekt), koje će interpretirati na vlastiti način, dajući im moderni naglasak i viziju budućnosti, a ujedno usvojiti nova znanja o glazbi kao umjetnosti. 

U našoj školi u projektu sudjeluju učenici Pjevačkog zbora Gimnazije Sesvete te učenici glazbenih grupa (Grupa za elektroničku glazbu, Grupa za glazbenu produkciju, komorni sastavi) - ukupno 30 učenika.

 

Nikola Sebastian Jambrošić, mag.mus.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 22. 11. 2020. 09:17

Vukovaru i Škabrnji s ljubavlju Gimnazija Sesvete

 

Spomen na herojstvo u Domovinskom ratu 1991. obilježavamo već tradicionalno u Gimnaziji Sesvete 18. studenoga izložbom ZAPAMTITE VUKOVAR u predvorju škole i paljenjem svijeća ispred škole. 

I ovim činom pokažimo koliko cijenimo žrtvu Vukovara, Škabrnje i svih naših mjesta koja su platila veliku cijenu za slobodnu i samostalnu DOMOVINU HRVATSKU! 

 

Pripremile: profesorica Željka Župan Vuksan i knjižničarka Ruža Jozić.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Župan Vuksan  datum: 17. 11. 2020. 12:07

Obilježavanje Europskog kvantnog tjedna u Gimnaziji Sesvete

Ove godine pružila se prilika da se prvi put uključimo u obilježavanje Europskog kvantnog tjedna (European Quantum Week 2020) od 2. do 6. studenog 2020. u suradnji s Nastavnom sekcijom Hrvatskog fizikalnog društva. U sklopu tog događanja u više od dvadeset zemalja Europe znanstvenici su svojim predavanjima o kvantnim tehnologijama i njihovoj važnosti pokušali približiti te teme učenicima srednjoškolskog uzrasta.

 

Učenici srednjih škola iz svih krajeva Republike Hrvatske i naš 2.a razred za vrijeme nastave fizike se uključio 4. studenog na online predavanje dr.sc. Nevena Šantića „Atomski satovi bazirani na optičkim rešetkama: kako napraviti sat koji gubi jednu sekundu u 30 milijardi godina“. Sljedeći dan, naši maturanti koji pohađaju fakultativnu nastavu fizike su poslušali online predavanje dr.sc. Marina Petrovića „2D materijali – tehnološki potencijal kvantnih sistema reducirane dimenzionalnosti“. Mladi znanstvenici sa Instituta za fiziku nakon predavanja su odgovarali učenicima na razna pitanja i učenici su imali priliku zaigrati nagradni kviz.

Pripremile: Mirjana Dabac, prof. fizike i Tatjana Zemljić, prof. matematike i fizike

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lucija Tustanić  datum: 17. 11. 2020. 07:41

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GIMNAZIJI SESVETE Vijest ima dokument u privitku

Mjesec hrvatske knjige 2020. godine ima moto:

RAZLISTAJ SE!, a posvećen je ISTRAŽIVAČIMA ZEMLJE.

 

 

Stoga, pozivamo učenike da se „razlistaju“, da još više čitaju, uz lektiru i popularnu i putopisnu prozu, kako bi saznali što više o našoj planeti Zemlji i o svojoj domovini Hrvatskoj. Kako putovanja obogaćuju ljude novim spoznajama, tako i čitanjem širimo svoje vidike, bogatimo svoj duh i znanje. Više pročitajte u prilogu Izbor literature.

U Mjesecu hrvatske knjige 2020. pripremili smo u Školi nekoliko aktivnosti. Pozivamo učenike da se uključe u literarni natječaj pod nazivom POSADI PRIČU!, kojeg su organizirale profesorice Hrvatskoga jezika i knjižničarka, a uvjeti natječaja su u prilogu.

Na izložbi plakata u predvorju Škole uz Mjesec hrvatske knjige, koji su rađeni zadnjih desetak godina, možete pročitati neke lijepe misli o čitanju, a također se nalaze u prilogu koji je pripremila školska knjižničarka pod nazivom: Važnost čitanja.

  

  

Kako je Mjesec hrvatske knjige 2020. posvećen Istraživačima Zemlje, profesorica Suzana Pešorda i školska knjižničarka pripremile su za učenike PPT -  ZEMLJA NAŠ PLANET,  koja obuhvaća nekoliko segmenata: zanimljivosti o planetu Zemlji i Svemiru, geografski naj naj; naj naj u Hrvatskoj i sl., prema kojoj će biti organiziran kviz za učenike do kraja Mjeseca hrvatske knjige 2020. Zato pozivamo učenike da pažljivo pročitate PPT i uključite se u kviz!

I zato, čitajte, bogatite se dobrim mislima i idejama, knjige čekaju da ih otvorite i da počne vaša avantura ČITANJA!

 

Pripremile: profesorice Suzana Pešorda, Željka Župan Vuksan i knjižničarka Ruža Jozić

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 5. 11. 2020. 10:52

Ekološki projekt "Umweltschutz? Macht mit!" Vijest ima dokument u privitku

Učenice i učenici 4.e razreda su tijekom listopada i studenog 2020. pod mentorstvom Andreje Korčanin, prof. njemačkoga jezika proveli ekološki projekt pod nazivom "Umweltschutz? Macht mit!". Ideja za realizaciju projekta proizašla je iz činjenice da je očuvanje okoliša briga svih nas i da se napredak na tom polju može ostvariti isključivo angažmanom svakog pojednica. Osim što su u sklopu projekta proveli mini istraživanja u školi i okolici, učenici su snimili i video uratke kojima su pokušali skrenuti pažnju na ekološki prihvatljive i neprihvatljive oblike ponašanja, a i sami priznaju da su osim stručnog vokabulara stekli nova saznanja te postali ekološki osvješteniji.

Detalje saznajte iz projektnih novina koje se nalaze u prilogu, a u kojima možete naći i poveznice na dodatne materijale i učeničke video uratke.
                                                   

https://bit.ly/Umwelt4e1

https://bit.ly/Umwelt4e2

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 5. 11. 2020. 08:36
» Arhiva naših vijesti    
 


 

KULTURA TURIZMA 2020.

 

  


Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 

ORACLE ACADEMY

preskoči na navigaciju