preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-škole
Zbor
Fakultativna
Dodatna
Hej, i ja sam tu

Pratite nas na facebook

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 2. 2012.

Ukupno: 248092
Ovaj mjesec: 1574
Ovaj tjedan: 414
Danas: 106
INTERNET
Koliko dnevno vremena provodite na internetu?


Vijesti

Izložba Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisma - GLAGOLJICA

Likovni i kreativni radovi učenika o glagoljici - Nadbiskupijski pastoralni centar - Kaptol 29a, Zagreb, od 12. - 28. veljače 2020.

U organizaciji Društva prijatelja glagoljice, pod ravnateljstvom prof. dr. sc. Darka Žubrinića i rizničarke DPG prof. Jasenke Štimac, postavljena je izložba učeničkih likovnih i kreativnih radova iz 15 osnovnih škola iz čitave Hrvatske te radovi učenika Gimnazije Sesvete. Izložbu je svečano otvorio ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i prof. KBF-a dr. sc. Josip Šimunović. Posebno biranim riječima okupljenima se obratio predsjednik DPG Darko Žubrinić, koji je osobito istaknuo bogatstvo i zrelost likovnih radova učenika Gimnazije Sesvete, u kojoj se njeguje glagoljica već nekoliko godina. Naglasio je našu promociju glagoljice i japanskim učenicima koji su nas posjetili prošle godine, kao i izložbu naše oslikane glagoljice u NSK u Zagrebu i na Svjetskom kongresu školskih knjižničara u listopadu 2019. u Dubrovniku. Akademik Josip Bratulić također se obratio svim nazočnim ljubiteljima glagoljice, naglasivši kako je glagoljica kao rasuta bašćina postala oživljena baština u rukama naših učenika. U zahvalu za prekrasne radove učenika Gimnazije Sesvete, darovao nam je svoju novu knjigu Aleja glagoljaša s njegovim EX LIBRISOM pod brojem 43 i posebnom posvetom Knjižnici Gimnazije Sesvete.

Čitava je svečanost pored izložbe bila u znaku Gimnazije Sesvete, jer nam se pridružio i naš školski zbor pod ravnanjem prof. Nikole Sebastiana Jambrošića, koji je izveo nekoliko skladbi i čime smo uveličali ovu večer svim ljubiteljima glagoljice, kao hrvatskoga povijesnog pisma. Zaključak je mnogih posjetitelja i ljubitelja glagoljice bio: Bravo za Gimnaziju Sesvete, vi ste zaista vrijedni u mnogim područjima što je vidljivo i ovdje!

  

     

   

Izložbu postavile profesorica Ina Jozić i knjižničarka Ruža Jozić, a izložena su oslikana glagoljička slova radovi naših učenika likovne grupe: Lucija Maškarin, Roko Jurić, Katarina Toljan, Laura Vrabec, Karlo Kamenar, Marta Marinić, Kristijan Kunek, Patricija Semijalac, Mia Brkić, Mia Marčinko, Ivana Lozić, Klara Zagajski, Iva Matković, Jana Plazanić, Ines Ognjenčić, Lucija Ivok, Stella Petek, Franjka Džoja, Katarina Begić i Mihaela Dokić.

Pripremila: Ruža Jozić, školska knjižničarka Gimnazije Sesvete

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 18. 2. 2020. 09:37

LiDraNo 2020.

LiDraNo 2020. 

I ove godine naši su se učenici plasirali na županijsku razinu Smotre LiDraNo. 

U kategoriji literarnog stvaralaštva: Ana Baran (mentorica Marija Križanac, prof.) i Ana Kump-Čokor (mentorica Draženka Čutura, prof.). 

U pojedničanom scenskom nastupu na županijsku razinu Smotre ide i Anamarija Koturić (mentorica Željka Župan Vuksan, prof.), a u kategoriji skupnog scenskog nastupa dramska družina KAOS predstavom Kladim se da (ne) možeš.

                              Čestitke mentorima i učenicima! 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Župan Vuksan  datum: 16. 2. 2020. 19:00

POZIVNICA

Poziv učenicima likovne grupe i njihovim roditeljima i prijateljima, kao i nastavnicima Gimnazije Sesvete na otvorenje naše izložbe na

Kaptolu 29a u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu,

danas 12. veljače 2020. u 19 sati.

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Čast nam je i zadovoljstvo predstaviti Školu i naše učenike.

Autorice izložbe Ina Jozić i Ruža Jozić

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 12. 2. 2020. 12:43

Dan sigurnijeg Interneta

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 11. 2. 2020. 10:49

STOLJEĆE BAUHAUSA (1919. – 2019.)

Školski projekt Stoljeće Bauhausa realizirali su nastavnici Gimnazije Sesvete: knjižničarka Ruža Jozić i profesorice: Ina Jozić, Andreja Korčanin, Carmen Andrašec, Suzana Pešorda i Željka Župan Vuksan s učenicima likovne grupe, geografsko-povijesne istraživačke grupe i učenicima 4. razreda.

Kad kažemo Bauhaus, većina naših suvremenika pomisli na trgovačku kuću Bauhaus punu opreme za uređenje doma i okoliša u kojem živimo. To ne treba prezirati, jer koncepcija trgovačkog lanca (i slogan Da bi bilo dobro!) u skladu je sa slavnom školom koju je njemački arhitekt Walter Gropius pod imenom Bauhaus osnovao 1919. u Weimaru, vođen idejom o objedinjavanju djelatnosti umjetnika, arhitekata i obrtnika. Bauhausu zahvaljujemo današnji ustroj suvremene arhitekture, dizajna i svih vrsta primijenjene umjetnosti. Rezultat je to onoga što su od 1919. do 1933. godine podučavali velikani poput Paula Kleea, Vasilija Kandinskog i Pieta Mondriana u slikarstvu, a odrazio se i u glazbi, dizajnu, modi, kazalištu, filmu, književnosti i drugim područjima društvenog života.

Naš je projekt bio interdisciplinaran i obuhvatio je više aktivnosti: proučavanje Bauhausa kao umjetničke škole i pokreta koji se iz Njemačke proširio po Europi, kasnije SAD-u, kao i promjene koje je donio u sveukupni kulturni i društveni život. Istraživanju Bauhausa pristupili smo na naš osobit način, slikom i riječju, što je rezultiralo i bogatom izložbom STOLJEĆE BAUHAUSA, koja obuhvaća više segmenata.

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 6. 2. 2020. 08:33

Pozivnica

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 30. 1. 2020. 14:01

Međunarodni dan sjećanja na HOLOKAUST

 

 

 

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 27. 1. 2020. 09:04

Izložba "Snimio Ivo Kirin" u Muzeju Prigorja Sesvete

Učenici 3.a i 4.e razreda Gimnazije Sesvete posjetili su 5. studenog 2019. godine u pratnji profesorica Suzane Pešorda i Ine Jozić izložbu „Snimio Ivo Kirin“ u Muzeju Prigorja Sesvete. Na izložbi smo upoznali sesvetskog fotografa Ivu Kirina i njegovo stvaralaštvo iz razdoblja prve polovice 20. stoljeća, o kome nam je govorio priređivač ove izložbe, arheolog i povjesničar Damir Fofić, kustos u Muzeju Prigorja Sesvete. Razgledali smo fotografije Sesveta nekad i danas, zanimljivosti o Sesvetama, ljudima koji su tu živjeli i radili, izgledu kuća, ulica, odjeći koju su nosili, značajnim događajima u Sesvetama, vježbama Hrvatskog sokolskog saveza, vatrogasnim društvima, svadbama i sl.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 20. 1. 2020. 13:18

Obavijest o promjeni kalendara državne mature 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo maturante o promjeni kalendara i vremenika polaganja ispita državne mature 2019./2020. Novi kalendar i vremenik nalazi se u prilogu ove obavijesti.

Prjava ispita državne mature do 15. 2. 2020.

Konzultacije za maturu kod ispitne koordinatorice:

utorkom nakon 14 sati i četvrtkom od 11:30 u kabinetu geografije (027).  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Župan Vuksan  datum: 16. 1. 2020. 08:52

Čitateljski klub

Učenici koji čitaju, postaju ljudi koji misle!

Nagrađeni NAJČITATELJI u školskoj knjižnici Gimnazije Sesvete za prošlu školsku godinu 2018./2019. -  učenice Klara Kerić i Iva Kavić, koje su posudile i pročitale svaka po 25 knjiga tijekom školske godine. Pohvala i za učenike 4.a razreda (prošlogodišnji 3.a  koji su od svih razreda najviše posuđivali i koristili knjige iz školske knjižnice).

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Župan Vuksan  datum: 13. 1. 2020. 15:55

MZO – nagrađeni najuspješniji odgojno-obrazovni radnici u školskoj godini 2018./2019.

Uz Svjetski dan učitelja, 5. listopada 2019.

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.), Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 510 izvrsnih pojedinaca koji su omogućili kvalitetno obrazovanje učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi uvesti sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Na popisu nagrađenih prosvjetara našlo se i četvero djelatnika Gimnazije Sesvete: Ruža Jozić, stručna suradnica školska knjižničarka, Nikola Sebastian Jambrošić, prof. glazbene umjetnosti, Andreja Korčanin, prof. njemačkoga jezika i Željka Župan Vuksan, prof. hrvatskoga jezika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 5. 10. 2019. 15:05

POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ GIMNAZIJI SESVETE

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Gimnaziju Sesvete i Osnovnu školu Luka u Sesvetama u ponedjeljak 9. rujna 2019. u povodu početka nove školske godine.

Predsjednicu je ispred Gimnazije Sesvete dočekao i pozdravio ravnatelj Škole, profesor Slavko Ivanković, a u predvorju gimnazijalci, nastavnici i zaposlenici Škole. Nakon ravnateljevih riječi dobrodošlice predsjednica se obratila gimnazijalcima u prvom redu kao majka istaknuvši primjer svoje dvoje djece, sina koji će dogodine najvjerojatnije na FER i kćeri koja je upisala prestižni Harvard.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božana Sertić  datum: 9. 9. 2019. 22:14
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 

ORACLE ACADEMY

preskoči na navigaciju