2020-11-05 10:52:54

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GIMNAZIJI SESVETE

Mjesec hrvatske knjige 2020. godine ima moto:

RAZLISTAJ SE!, a posvećen je ISTRAŽIVAČIMA ZEMLJE.

 

 

Stoga, pozivamo učenike da se „razlistaju“, da još više čitaju, uz lektiru i popularnu i putopisnu prozu, kako bi saznali što više o našoj planeti Zemlji i o svojoj domovini Hrvatskoj. Kako putovanja obogaćuju ljude novim spoznajama, tako i čitanjem širimo svoje vidike, bogatimo svoj duh i znanje. Više pročitajte u prilogu Izbor literature.

U Mjesecu hrvatske knjige 2020. pripremili smo u Školi nekoliko aktivnosti. Pozivamo učenike da se uključe u literarni natječaj pod nazivom POSADI PRIČU!, kojeg su organizirale profesorice Hrvatskoga jezika i knjižničarka, a uvjeti natječaja su u prilogu.

Na izložbi plakata u predvorju Škole uz Mjesec hrvatske knjige, koji su rađeni zadnjih desetak godina, možete pročitati neke lijepe misli o čitanju, a također se nalaze u prilogu koji je pripremila školska knjižničarka pod nazivom: Važnost čitanja.

  

  

Kako je Mjesec hrvatske knjige 2020. posvećen Istraživačima Zemlje, profesorica Suzana Pešorda i školska knjižničarka pripremile su za učenike PPT -  ZEMLJA NAŠ PLANET,  koja obuhvaća nekoliko segmenata: zanimljivosti o planetu Zemlji i Svemiru, geografski naj naj; naj naj u Hrvatskoj i sl., prema kojoj će biti organiziran kviz za učenike do kraja Mjeseca hrvatske knjige 2020. Zato pozivamo učenike da pažljivo pročitate PPT i uključite se u kviz!

I zato, čitajte, bogatite se dobrim mislima i idejama, knjige čekaju da ih otvorite i da počne vaša avantura ČITANJA!

 

Pripremile: profesorice Suzana Pešorda, Željka Župan Vuksan i knjižničarka Ruža Jozić


Srednja škola Sesvete