preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 2. 2012.

Ukupno: 411680
Ovaj mjesec: 1109
Ovaj tjedan: 312
Danas: 1
INTERNET
Koliko dnevno vremena provodite na internetu?


Vijesti

PROJEKT: „Priroda i odrednice sekstinga među adolescentima i mladima: Kros-kulturalno istraživanje“

Gimnazija Sesvete sudjeluje u petogodišnjem međunarodnom projektu pod nazivom „Priroda i odrednice sekstinga među adolescentima i mladima: Kros-kulturalno istraživanje“. Koordinatorica projekta za Gimnaziju Sesvete je školska psihologinja Sonja Jordanić Golub.

Kako su elektronički mediji, Internet i mobiteli postali učestalo korištena sredstva među mladima, tako se javljaju i novi oblici ponašanja. Ovim projektom planira se pristupiti istraživanju sekstinga oslanjajući se na postojeće teorijske paradigme i složenije metodološke pristupe istražujući prirodu i psiho(bio)loške odrednice sekstinga u periodu od rane adolescencije do rane odrasle dobi u dvije zemlje, BiH i RH. Riječ je o prvom međukulturalnom istraživanju koje će sveobuhvatno ispitati potencijalne motivacijske odrednice sekstinga tijekom perioda rane adolescencije i rane odrasle dobi koristeći složeni teorijski okvir i mješovitu metodologiju.


Sudjelovanjem u ovom istraživanju doprinijet ćemo razumijevanju čimbenika koji određuju ponašanje adolescenata i mladih, iz dviju različitih kulturalnih sredina, za sudjelovanjem u sekstingu i time unaprijediti postojeće teorijske modele.

Dobiveni nalazi mogu pružiti korisne informacije za provođenje obrazovne i zdravstvene politike u kreiranju djelotvornih intervencija i prevencija u području seksualnog ponašanja mladih.

U sklopu projekta organizirane su online radionice za nastavnike i roditelje, te uživo radionice za učenike.

Nastavnici se na radionicama educiraju o tome što je seksting i kada te kako intervenirati u situacijama sekstinga. Također, raspravlja se i o odgovornosti nastavnika u sprječavanju sekstinga, te o tome na koji način nastavnici mogu raditi s obiteljima kako bi identificirali i spriječili seksting.

Roditelji će na radionicama saznati više informacija o sekstingu među adolescentima i mladima, kako seksting izgleda i kako razgovarati sa svojim djetetom o sekstingu. Također će biti rasprave i o tome što učiniti ako je Vaše dijete izloženo negativnim posljedicama sekstinga.

Radionice provode psiholozi s Filozofskog fakulteta u Zadru. Ovaj tjedan smo započeli s radionicama za učenike prvih razreda na temu sekstinga.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Jordanić Golub   datum: 7. 2. 2022.


 


BIOSIGURNOST


 


 

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Tražilica

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju