preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zbor
Fakultativna
Vijesti

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2023.

Zajedno za sigurniji internet

Dan sigurnijeg Interneta jedan je od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu, drugog mjeseca u godini – ove godine 7. veljače. Prilika je to da se podsjetimo zašto je biti dobro informiran kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prijevara. Svake godine, na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca milijuni ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg Interneta glasi „Budite promjena: Ujedinite se za bolji Internet.“  Cilj je poboljšati kvalitetu sadržaja i usluga koje su nam dostupne online, s fokusom na sigurnost, prije svega djece i mlađih osoba.

Uz DAN SIGURNIJEG INTERNETA naše su profesorice Lucija Tustanić i knjižničarka Ruža Jozić pripremile za sve učenike 1. i 2. razreda letke pod nazivom ZAJEDNO ZA BOLJI Internet, kao i prezentaciju u holu škole Sigurnost na internetu. Za učenike 1. razreda profesorica Tustanić je izradila i online kviz, a pod nastavom informatike zanimljive radionice. Knjižničarka je postavila i izložbu plakata u predvorju škole  s temom sigurnijeg interneta, korištenja mrežnih izvora, kao i bilten s popisom literature u školskoj knjižnici o korištenje interneta i učinku koji Internet ostavlja na mrežnu generaciju, kako mrežna generacija mijenja naš svijet i želi učiniti svijet boljim mjestom za sve.

Pripremile: Lucija Tustanić, prof. i knjižničarka Ruža Jozić


Profesorica Tustanić izradila je i hashtagove vezane za ovu temu i sadržaje koji su važni za sigurno korištenje interneta, koje su podržali naši učenici i nastavnici škole. Pogledajte naše fotografije u prilogu.

 

  

 

 


Priloženi dokumenti:
Citajmo,_uz_Dan_sigurnijeg_Inteneta.pdf (804.66 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ruža Jozić   datum: 7. 2. 2023.

 


BIOSIGURNOST


 

Kalendar
« Ožujak 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Tražilica

 

Školska ambulanta Dubrava

Aleja lipa 1H


Nadležna liječnica za Gimnaziju Sesvete: dr. Ljiljana Josipović

Medicinska sestra: Antonija Čaćko

Parnim datumom prije podne / Neparnim datumom poslije podne

tel.: 2917-711

 
preskoči na navigaciju